Nr. 16 Nüman

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai pokyčius išgyvenę „Nüman“ šeimininkai pristato naują šefą – Adomą Jegnorą. Jis įvedė tam tikrų pokyčių, kurie verti dėmesio ir, be abejonės, vietos trisdešimtuke, nors ir penkiomis pozicijomis žemiau nei pernai.

Faktai

ŠefasAdomas Jegnoras
Jo mėgstamiausias prieskonis  mairūnai
Restorano vadovasGitana ir Tadas Survilos
Virtuvės tipasfine dining
Darbo laikasII-IV 16:00-22:00 V-VI 16:00-00:00 (vasarą nedirba)
AdresasNemuno g. 43, Kaunas
Internetewww.numan.lt
Veikia nuo2017 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina18 Eur (šalto – 7-8 Eur)
Vienu metu čia telpa60 sėdimų vietų
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški

Vieta 2017 m. Nr. 3
Vieta 2018 m. Nr. 11

KODĖL VERTA APLANKYTI? Nors „Nüman“ komanda bando viską pateikti paprasčiau – nuo atmosferos restorane iki patiekalų lėkštėje – jiems vis tiek puikiausiai išeina kurti tik fine dining patirtis. Taigi jei norisi puikaus aptarnavimo, bet mažiau įtampos (ko ne visada pavyksta atsikratyti tokio tipo restoranuose), įdomaus, bet subalansuoto meniu itin estetiškoje aplinkoje Kaune – „Nüman“ yra vieta būti.

MENIU TRUMPAI. Šiemet didysis pokytis yra tas, kad pagrindiniu virtuvės dėmesio centru tapo a la carte. O degustacinis meniu nuėjo į antrą planą ir nebėra stipriausias „Nüman“ raumuo. „Stengiamės, kad svečiai mūsų restoraną pamėgtų kasdienai, o ne tik per šventes ar ypatingas progas. Degustacinis meniu yra labiau apie pastarąsias.“

Taigi naujasis a la carte tik iš dalies tęsia pirminį „Nüman“ toną, šeimininkų suformuotą kartu su restorano buvusiu šefu Matu Paulinu (dabar – restorano „Nineteen18“ virtuvės galva). Taip pat neatimsi ir to, kad A. Jegnoras yra du kartus geriausių restoranų Lietuvoje („Stebuklai“ – 2016 m. ir „Džiaugsmas“ – 2018 m.) šefo – Martyno Praškevičiaus – mokinys. Bendras rezultatas – atsinaujinantis „Nüman“ veidas ir unikalaus Adomo Jegnoro braižo formavimąsis.

Restorane atsirado daugiau vietinių produktų, daugiau dėmesio sezoniškumui ir ingredientų kokybei. Komanda viską gamina pati: nuo vietoje kepamos duonos iki krienų bei kitų padažų, čia pat fermentuojamų, marinuojamų daržovių, restorano kombučos ir t.t. Taip pat buvo atsisakyta bet kokios chemijos, kuri paprastai lydi „mandresnius“ patiekalus, norint išgauti „wow“ efektą. „Aš gaminu tikrą maistą“, – sako A. Jegnoras.

ŠEFAS. Adomas Jegnoras yra naujos kartos šefas. Karjeros laiptais jis pradėjo lipti kaip Lietuvoje gerai žinomo šefo Martyno Praškevičiaus mokinys. Iki atsiradimo „Nüman“ restorane, Adomas vadovavo „Drama Burger“ virtuvei ir yra šio tinklo bendraturtis. Vasaros sezonu, kol „Nüman“ atostogauja, A. Jegnoras vadovauja Nidos restorano „Fisheria“ virtuvei.