Nr. 17 Monte Pacis

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Visuomet stabiliai geriausiųjų trisdešimtuke besilaikantis „Monte Pacis“ ir šiemet išlieka reitinge. Beje, restoranas turi naujienų!

Faktai

ŠefasRokas Vasiliauskas
Jo mėgstamiausias prieskonis  druska
Restorano vadovasIndra Ramanauskienė
Virtuvės tipasmoderni lietuviška virtuvė su vaikystės nostalgija
Darbo laikasI-IV 12:00-22:00, V-VI 12:00-23:00, VII 12:00-20:00
AdresasT. Masiulio g. 31, Kaunas
Veikia nuo2013 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina20 Eur (šalto – 10 Eur)
Vienu metu čia telpa130 sėdimų vietų
Terasayra
Pusryčiaiyra (8:00-11:00, o sekmadieniais vėlyvieji – 12:00-20:00)
Dienos pietūsyra (12:00-15:00)
Šunimsnedraugiški

Vieta 2016 m. Nr. 15
Vieta 2017 m. Nr. 23
Vieta 2018 m. Nr. 13

KODĖL VERTA APLANKYTI? Jei norite autentiškos aplinkos – restoranas įsikūręs viename ryškiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje – Pažaislio vienuolyne. Taip pat jei norite paragauti kūrybiškos, modernios, lietuviškos virtuvės. Šiemet „Monte Pacis“ perėjo prie lietuviškų produktų, ne tik garnyro ingredientų, bet ir pagrindinių patiekalų proteinų – žuvis ir mėsa dabar čia irgi lietuviška. O įdomiausia yra tai, kad viskas yra apipinta nostalgija ir kūrybiška drąsa. Pažvelgus į lėkštę norisi tarti „wow!“. Kodėl? Skaitykite toliau.

Beje, būtent ši vieta pelnė geriausios Lietuvos vyno kortos vertinimą Baltijos šalių vyno čempionate. O vėlyvieji sekmadienio pusryčiai čia vyksta visą dieną iki pat restorano uždarymo. Ir jei dar nepakanka priežasčių aplankyti šią unikalią vietą, verta paminėti „Monte Pacis“ svetingumą ir aukšto lygio aptarnavimą.

MENIU TRUMPAI. Perspektyviam naujosios kartos šefui – Rokui Vasiliauskui – prireikė kelių metų, kol pavyko pereiti prie kokybiškų lietuviškų produktų. Dabar jų čia naudojama apie 95 proc. Tam jis ne tik išplėtė Pažaislio vienuolyne esančio daržo asortimentą, bet ir surado patikimų ūkininkų. Pavyzdžiui, Lietuvoje auginamų stručių fermą, kokybiškos vietinės jautienos tiekėjus ir pan. Taip pat susibičiuliavo su pieno produktų gamintojais iš gretimo regiono.

Žinoma, šefui rūpi ne tik kokybiški vietiniai produktai, bet ir tai, kaip jie yra tarpusavyje derinami: „Mano tobuliausio meniu idėja yra ta, kad jis yra įdomus, tačiau kartu ir priimtinas bei pamėgtas ne tik gurmanų, bet ir visų restorano svečių“, – sako Rokas. Kaip pavyzdį, šefas pamini desertą iš rugpienio, bulvių ir krapų, kuris yra saldus ir maloniai nustebina kone visus svečius. O vienas iš šių metų žiemos hitų buvo šoninė su bulviniu blynu alaus padaže su krienais ir kopūstais + degtinės šotas.

KULINARINIAI HITAI. 9-ių patiekalų degustacija – 55 Eur.

ŠEFAS. Dar besimokydamas kulinarijos Didžiojoje Britanijoje esančiame Derbio universitete Rokas Vasiliauskas dirbo vienos „Michelin“ žvaigždutės restorane „Holbeck Ghyll“. Pabaigęs studijas jis jau turėjo penkis darbo pasiūlymus. Rokas pasirinko žymųjį Barselonos „Enoteca“ (vadovas Paco Pérezas, dvi „Michelin“ žvaigždutės). Grįžęs į Lietuvą ir įsidarbinęs „Monte Pacis“ jis nuosekliai kilo karjeros laiptais, kol gavo pasiūlymą tapti šio restorano virtuvės vyr. šefu. Jis, beje, yra jauniausias šio trisdešimtuko šefas. Rokui dabar yra vos 24 metai ir jo vadovavimą virtuvei įvertino ne tik „30 geriausių restoranų“, bet ir „White Guide“, 2 metus iš eilės įtraukęs „Monte Pacis“ tarp geriausių restoranų Baltijos šalyse.