Nr. 18TI'ANA

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Tai yra šio restorano antri metai iš eilės „30 geriausių restoranų“ projekte. Nors šiemet jis yra keliomis pozicijomis žemiau, tačiau visiškai užtikrintai – 18 vietoje. „Ti'Ana“ yra vienas patikimiausių pasirinkimų ieškant Viduržemio jūros regiono virtuvės Vilniuje.

Faktai

ŠefasJaroslavas Girdzijevskis
VadovasRenatas Jauniškis
Virtuvės tipasViduržemio jūros regiono virtuvė
Darbo laikasI-VII 12:00-01:00
AdresasDidžioji g. 3, Vilnius
Internetegoo.gl/SocAZi
Atidarymo metai2015 m.
Vienu metu čia telpaiki 60 sėdimų vietų
Terasayra (40 vietų)
Pusryčiainėra
Dienos pietūsyra
Šunimsdraugiški

Vieta 2017 m. Nr. 15

RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Monake gyvenanti restorano savininkė „Ti'Anos“ koncepcijos kūrimą ir įgyvendinimą patikėjo daugiau nei 20 metų patirtį šioje srityje turinčiam Renatui Jauniškiui. Jis iššūkio ėmėsi kartu su šefu Jaroslavu Girdzijevskiu abu palikę savo pozicijas „IDW Esperanzoje“. Gauta laisvė kurti įkvėpė vyrus atidaryti Viduržemio jūros regiono virtuvės restoraną.

RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. Nustatyta restorano kryptis – Viduržemio jūros skoniai – iškart pasufleravo raw baro galimybę. Taip tartarai ir kiti žalios žuvies, jūros gėrybių ir mėsos patiekalai tapo neatsiejama šios restorano meniu dalimi. Netgi galima teigti, kad tai yra tartarų, kurie yra gaminami prie žmonių akių, ambasada. Čia visuomet galima rinktis iš 6 ir daugiau tartarų pagal tai, kokią tą dieną šviežią žuvį, jūros gėrybes ir mėsą gavo virtuvė.

MENIU TRUMPAI. Žalios žuvies, mėsos, jūros gėrybių pasiūlymai bei patiekalai ant griliaus/krosnyje sudaro pagrindinę meniu dalį. Būtent šioje srityje virtuvė specializuojasi ir daugiau stengiasi nesiplėsti. Kiekvienas tartaras yra išieškotas ir tobulai subalansuotas. Šiemet valgiaraštis pasipildė ir keliais papildomais mėsos patiekalų pasirinkimais – tiek nuo griliaus, tiek tartaruose (atsirado patiekalų iš olandiškos veršienos, wagyu antrekotas, kengūros išpjova ir netgi zebro mėsa). Taip pat šefas su pasididžiavimu pristato ir kitą naujieną – jūros liežuvį ir šaltą kreminę prancūzišką porų ir bulvių sriubą vichy-soisse, kurią mėgo pats Liudvikas XV-asis.

KULINARINIAI HITAI. Rizotas patiekiamas su krabų mėsa krabiniame kiaute – 15 Eur, toskanietiška žuvienė su jūros gėrybėmis – 14 Eur, kobijos tartaras – 18 Eur, kobijos didkepsnis – 27 Eur, jūros liežuvis toskanietiškai – 43 Eur (2 žm.).

DUETAS. Renatas yra maisto ir gėrimų profesionalas, šioje sritye dirbantis jau daugiau nei 20 metų („Marino“, „Esperanza Resort“ ir kt.) – jis priima, bendrauja ir aptarnauja svečius, prie jų akių gamina tartarus. Virtuvėje besisukantis Jaroslavas šefo karjerą pradėjo nuo specializacijos tailandietiškoje virtuvėje, vėliau savo kulinarinę meistrystę tobulino dirbdamas Airijos, Norvegijos, Anglijos maitinimo įstaigose, o į „Ti'Aną“ jis atėjo, kaip ir Renatas, iš prestižinio trijų restoranų ir viešbučio komplekso „Esperanza Resort“ Trakų rajone.

ERDVĖ. Kažkada šioje vietoje buvo universiteto biblioteka. O iki „Ti'Anos“ atidarymo 16 metų šio pastato langai buvo užkalti. Dabar restorano interjeras yra šviesus, lengvas, neįpareigojantas ir dėl to kažkiek primena namų aplinką. Beje, „Ti'Ana“ turi dvi privačias erdves pasislėpusias už lengvai krentančių užuolaidų ir lauko terasą vidiniame kieme, kaimynystėje su „El Mercado“ terasa..


KLAUSIMAI „TI'ANOS“ DUETUI

Į kurį restoraną Lietuvoje vestumėte atvykusius svečius (be savojo)?

Renatas: „La Esperanza“ ir „Saint Germain“.

Jaroslavas: Pritariu, „La Esperanza“ išties yra labai aukšto lygio virtuvė. Taip pat simpatizuoju Martyno Praškevičiaus darbui („Stebuklai“, „Džiaugsmas“).

Kas jums svarbiausia savo darbe?

Renatas: Kokybė – čia negali būti jokių kompromisų.

Jaroslavas: Taip pat labai vertiname asmeninį kontaktą – gerai pažįstame savo nuolatinius klientus, siūlome jiems pirmiems paragauti naujienas ir jas įvertinti.

Renatas: Kai kurie atėję net nebeprašo meniu...

Jaroslavas: Mūsų restoranas nėra didelis, taigi tas betarpiškas kontaktas yra labai natūralus. Ir mums tikrai yra labai svarbu išlaikyti artimą santykį su savo svečiu ir jo skoniu.

Kaip gyvena Bonifacijus?

Renatas: Labai gerai, niekur nesitraukia ir dabar yra mūsų naujai atsidariusios terasos šeimininkas. Kaip ir pernai, lygiai toks pat įmitęs „ryžas“ gražuolis, kasdien mintantis tunu, jautiena ir šukutėmis. Toks tas mūsų prijaukintas Bonifacijus (šypsosi).