Nr. 11 NÜMAN

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Pernai vos po kelių mėnesių darbo „Nüman“ šovė iškart į Lietuvos geriausiųjų trejetuką, šiemet liko visai šalia geriausiųjų dešimtuko, tačiau į jį nepateko. Vis dėlto jis vis dar išlieka geriausiai vertinamu restoranu Kaune.

Faktai

ŠefasPovilas Zuoza, Daniell John Pennell, Dominykas Kaupas, Kristina Liukaitytė
Restorano vadovasGitana ir Tadas Survilos
Virtuvės tipasfine dining
Darbo laikasII-VI 16:00-00:00 (vasarą nedirba)
AdresasNemuno g. 43, Kaunas
Internetewww.numan.lt
Veikia nuo2017 m.
Vidutinė karšto patiekalo kainadegustacinės vakarienės kaina – 50 Eur
Vienu metu čia telpa60 sėdimų vietų
Terasayra
Pusryčiainėra
Dienos pietūsnėra
Šunimsnedraugiški

Vieta 2017 m. Nr. 3

RESTORANO ISTORIJA TRUMPAI. Restorano šeimininkai Gitana ir Tadas Survilos dabar jau „Nüman“ vardu pavadintą erdvę turėjo virš 20 metų ir nors vis pagalvodavo apie antrą šeimos restoraną (šiltuoju sezonu jie šeimininkauja šalia Šventosios esančioje „Nendrinėje pastogėje“), šį planą kaskart atidėdavo, kol nesutiko naujos kartos šefo Mato Paulino. Kartu jiems pavyko labai greitai užsitarnauti dėmesį ir įvertinimą. Tačiau šiemet Paulino ir Survilų keliai išsiskyrė, o virtuvės kūrybinę dalį perėmė „Nüman“ virėjų komanda, kuri restorane – nuo pat pradžių.

RESTORANO IŠSKIRTINUMAS. Čia svarbi kiekviena detalė, nes, pasak „Nüman“ šeimininkės Gitanos, tik visuma gali suteikti stipriausią potyrį. Restorano tikslas – nuo pirmosios minutės žadinti pojūčus ir kelti emocijas, kurios svečius lydėtų ir po vakarienės.

MENIU TRUMPAI. Restorane siūlomas degustacinis meniu (6 patiekalai + šefo komplimentai – 50 Eur), tačiau yra ir a la carte: „Duodame mūsų svečiams patiems nuspręsti, kokio tipo vakarienės jie pageidauja“, – pasakoja G. Survilienė ir priduria, kad degustacinėms vakarienėms išankstiniai užsakymai nėra būtini. Restorano virtuvė visuomet yra pasiruošusi išpildyti tiek a la carte užsakymus, tiek degustacinio meniu seką. Visi patiekalai, kurie patenka ant svečių stalo „Nüman“ yra sezoniški su skandinavišku DNR ir „fine dining“ kryptimi.

NAUJIENOS. Dvi restorano naujienos: pristatytas a la carte ir pasikeitusi situacija virtuvėje. Kalbant apie meniu, jis buvo kurtas lygiai taip pat atsakingai kaip ir degustacinės „Nüman“ vakarienės. Dabar a la carte yra 3 užkandžiai, 2-3 karšti patiekalai ir 3 desertai – nors ir nedidelis, bet savo kokybe nenusileidžia degustacinių vakarienių patiekalams: „Norėjome sukurti labiau kasdienišką valgiaraštį vakarui, o degustacines palikti ypatingesnes, tačiau išėjo taip, kad ir mūsų 9 pozicijų meniu išėjo gana solidus. Turėdami du meniu dėl savo svečių dabar dirbame dar stipriau“, – sako Gitana.

ŠEFAS. „Iš virtuvės išėjus Matui nenorėjome keisti savo krypties, nes šioje vietoje nematau nei prancūziškos, nei itališkos virtuvės, be to, skandinavišką koncepciją su vyru buvome pasirinkę dar iki sutinkant M. Pauliną. Tiesa, kol kas neradome jam pamainos, todėl virtuvės darbus laikinai perėmė Mato sous šefas Povilas Zuoza. Taip pat virtuvėje liko dirbti visi tie patys žmonės, net aptnarnaujantis personalas liko nepasikeitęs. Todėl surėmę pečius su visa komanda sukūrėme naujus meniu ir tęsiame darbus. Per tą laiką gavome „White Guide“ įvertinimą. Taip pat džiugu, kad ir „30 geriausių restoranų“ likome pastebėti ir šiemet“, – pasakoja restorano šeimininkė Gitana Survilienė.

ERDVĖ. Pastato, kuriame yra įsikūręs restoranas, istorija išties labai ilga. Ir nors apie 20 metų jis priklauso Survilų šeimai, anksčiau čia buvo visko. Nuo žydo mėsinės Smetonos laikais iki taros supirktuvės ir maisto prekių parduotuvės Sovietų Sąjungos laikais. Vėliau čia buvo ir vairavimo mokykla, ir siūlų parduotuvė, ir t.t. Tačiau šeimininkai prieš kurdami čia restoraną pastatą tarsi pastatė iš naujo. Kai kurie kauniečiai net nustemba ir sako, kad šio pastato niekada anksčiau nėra matę ir kad galbūt jo čia anskčiau nebuvo.