Nr. 19 Time

Tai beveik sėkmės istorija, kaip „economy“ klasės viešbutyje („Comfort Hotel LT“) duris atvėrė aukšto lygio restoranas ir... visiems įtiko.

Nors „Time“ gali pasigirti aukšto lygio virtuve ir plačiu gėrimų pasirinkimu, tačiau aplinka šiame restorane nė kiek neįpareigojanti – čia sau vietos randa ir patogiai apsirengę turistai, ir verslo susitikimai, ir vakarienės su šeima ir romantiški pasimatymai.

Į „Time“ einama su mintimi „laikas (angl. k. – time) paragauti kažko naujo ir skanaus“, bet ir būti tikru, kad neteks nusivilti. Ši vieta išties nenuvilia jau 4 metus iš eilės – nuo ryto iki vakaro, nuo pusryčių iki vakarienės.

Faktai

ŠefasAndrius Kubilius
Restorano vadovasArminas Darasevičius ir Egidijus Lapinskas
Virtuvės tipasKūrybinė virtuvė
Darbo laikasI-VII 7:00-22:00
AdresasMindaugo g. 27, Comfort Hotel LT, Vilnius
Internetewww.time2time.lt
Veikia nuo2012 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina12-15 EUR
Terasanėra
Pusryčiaiyra
Dienos pietūsyra
Šunimsdraugiški

Išskirtinis patiekalas

YPATINGI.

„Time“ komanda yra ypatinga tuo, kad dirba septynias dienas per savaitę, nuo ryto iki vakaro ir kasdien net du kartus pakeičia restorano valgiaraštį. Turbūt sunku būtų Vilniuje surasti tokią dinamišką ir kūrybišką virtuvę. Šis tempas „Time“ nevargina. Priešingai – įkvepia ieškojimams ir nuolatiniam tobulėjimui.

ŠEFAI.

„Time“ turi du šefus: „šefpatroną“ Egidijų Lapinską ir šefą, kuris čia visada sukasi, Andrių Kubilių. Taip, Andrius yra Lietuvos ministro pirmininko sūnus, kuris 2009 m. aplankius pasaulinei ekonominei krizei, nepasimetė, baigė kulinarijos mokslus ir didelių pastangų dėka tapo puikiu šefu!

DIENOS PIETŪS.

Kasdien besikeičiantys „Time“ dienos pietūs yra geresni nei kai kurių Lietuvos restoranų vakarinis meniu. Kasdien vis kitokie, kūrybiški ir kokybiški – viską virtuvė gamina vietoje (nuo majonezo iki dešrelių). Čia visuomet per pietus rasi šaltų ir karštų užkandžių (5-7 EUR), sriubos (3 EUR), kuri atkeliauja su duonele ir gardžiu vietoje purentu sviestu, 3-4 karštus pateikalus (7-12 EUR) ir bent tris desertus (3-3.5 EUR).

VAKARIENĖ.

Vakariniame „Time“ meniu – sudėtingesni patiekalai, neįprasti deriniai. Pavyzdžiui, arbūzas su „Serrano“ kumpiu arba upėtakis su „guacamole“ ir pan. Šių metų restoranų madą vietoje rūkyti gaminius „Time“ virtuvė pradėjo jau prieš 4 metus. Toks ir jų meniu – visada viena koja į priekį, kūrybiškai ir su nuotaika. Aptarnavimas aukšto lygio, tačiau ne perspaustai oficialus.

VĖLYVI PUSRYČIAI.

Tai vienas garsiausiai skambančių „brunch'ų“ mieste. Kiekvieną sekmadienį nuo 12:30 „Time“ organizuoja „buffet“ tipo vėlyvuosius pusryčius su putojančiu vynu, austrėmis, apie 10-12 šaltų patiekalų, žuviniais ir mėsiniais karštais patiekalais bei desertų stalu. Kadangi restoranas gali priimti tik 70 žmonių – išankstinė registracija tokiam „brunch'ui“ yra būtina, nebent esate gimę po laiminga žvaigžde ir gausite vietą be eilės. Vėlyvųjų pusryčių kaina 25 EUR asmeniui.

VYNO KORTA.

Vyno kortos idėja „Time“ restorane paprasta – turi būti geras kainos ir kokybės santykis. Kadangi vienas iš restorano savininkų taip pat yra ir vienas geriausių šalies someljė – Arminas Darasevičius – sunku abejoti jo pasirinkimais sudarinėjant vyno kortą. Arminas nuolat keičia pilstomų vynų pasirinkimą. Vienu metu restoranas pilsto apie 11 skirtingų rūšių ir kilmių vynų. Vyno taurė čia kainuoja 3-4.5 EUR. Tai nėra didelė kaina turint omeny, kokios kokybės vyno čia galima rasti.

ĮDOMU.

Creme brule yra vienas iš retų patiekalų, kuris visada yra „Time“ meniu. O vienas iš nuolatinių ingredientų – gera nuotaika.