Nr. 8 IDW Esperanza Resort

Išskirtinių viešbučių tinklui „Small Luxury Hotels of the World“ priklausantis elegantiškas boutique viešbutis „IDW Esperanza Resort“ su gamta susilieja Trakų rajone, Aukštadvario regioniniame parke ir gali pasigirti ne tik geriausios apgyvendinimo įstaigos Lietuvoje įvertinimu, bet net trimis puikiai šiame projekte ekspertų įvertintais restoranais.

Žinoma, daugiausiai dėmesio susilaukė „La Esperanza“ restoranas, kuris vos prieš porą mėnesių duris atvėrė visiems. Anksčiau restorane galėjo lankytis tik viešbučio gyventojai arba uždaro klubo nariai. Dabar staliuką gali rezervuotis visi norintys paragauti išskirtinių „IDW Esperanza“ patiekalų, o klubo nariams ta proga buvo sukurtos papildomos privilegijos.

Vos atvykus į gamtos prieglobstyje įsikūrusią oazę ant kalvos pasitinka laukinės stirnos, žaliuojanti ir maža kukli iškaba. Šią vietą pamėgę tie, kurie vertina privatumą, aukšto lygio aptarnavimą ir aukščiausios klasės maistą. Taigi apie viską iš eilės.

Faktai

ŠefasMickey Bhoite
Restorano vadovasAudronė Žilinskienė
Virtuvės tipasmoderni kūrybiška
Darbo laikaskasdien nuo ryto iki vakaro vienas iš trijų restoranų būtinai veikia
AdresasPaunguriai, Trakų r., Vilniaus apskritis
Veikia nuo2009 m.
Vidutinė karšto patiekalo kaina„La Esperanza“ – 36 EUR, La Costa“ – 25 EUR
Vienu metu čia telpa170 žmonių
Terasayra
Pusryčiaiyra
Šunimsdraugiški, bet tik mažiems (iki 9 kg)

Išskirtinis patiekalas

ŠEFAS.

Šefas yra restorano atspirtis ir pagrindas. „IDW Esperanza Resort“ gali didžiuotis savo virtuvės vadovu Mickey Bhoite, kurio patirtis kalba pati už save. Vienas ryškiausių jo karjeros etapų buvo „Le Cirque“ restorano, kuris yra įsikūręs 3 kartus geriausiu Indijos viešbučiu išrinktame „The Leela Palace“, atidarymas. Taip pat Mickey vadovavo prestižinio „Bellagio“ restorano virtuvei Las Vegase.

M. Bhoite yra pasaulinio lygio šefas dirbęs visame pasaulyje: nuo Japonijos iki Australijos, Amerikos ir Karibų bei Europoje (Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir t.t.). Dabar, nuo 2014 m., jo antraisiais namais tapo Lietuva.

Tiesa, Mickey pradžia kulinarijos srityje buvo visiškai atsitiktinė. Jis nuo vaikystės svajojo tapti veterinaru, tačiau susiklosčius aplinkybėms jam reikėjo pralaukti metus ir jis laikinai įstojo į „F. Martini Hospitality Management“ institutą, kuriame pradėjo studijuoti kulinarijos mokslus. Jis manė, kad tai tik vieneriems metams, tačiau virtuvėje jis pasiliko iki šiol. Kaip jis sako, tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio.

Vis dėlto savo kitą meilę – meilę gyvūnams – jis irgi realizavo sukurdamas nedidelį safarį savo namuose, Italijoje. Ten jis augina įvairias nuodingas gyvates, nykštukines marmozetes, kalbančias papūgas ir t.t. Anksčiau ten augo ir liūtas, ir tigras. Šiuo ūkiu, kol Mickey dirba Lietuvoje, rūpinasi jo šeima.

Dėka savo didelės patirties dirbant skirtinguose pasaulio kampeliuose Mickey laisvai kalba 6 kalbomis ir dar keliomis gali susikalbėti profesiniais klausimais. Jo kita aistra – motociklai. Jais jis apkeliavo daugybę pasaulio šalių ir netgi pakilo į Nepalą ir Tibetą.

VIRTUVĖ.

„IDW Esperanza Resort“ restoranai turi 21 virėjo komandą. Visi jie yra lietuviai, išskyrus Mickey. Virtuvęs vadas suformavo kolektyvą, kuriuo pats dabar gali didžiuotis. Kiekvienas čia turi savo funkciją, o paskutinį „patepimą“ prieš išnešant patiekalą į salę visada atlieka pats Mickey. Būtent jis sprendžia, ar patiekalas paruoštas be priekaištų ir gali būti patiekiamas svečiams. Taigi dėl to Mickey pats savo noru dažnai restorane praleidžia net septynias dienas per savaitę ir tik kartą per mėnesį grįžta pas savo šeimą ir savo gyvūnų pasaulį Italijoje.

A LA CARTE.

Visi trys „IDW Esperanza Resort“ restoranai siūlo pakankamai skirtingą maisto patirtį, tačiau viskas yra „premium“ kokybės. „Premium“ šiuo atveju reiškia, kad žuvys ar jūros gėrybės yra pagautos laukiniuose vandenyse, o ne auginamos dirbtiniuose vandens telkiniuose. Galvijų mėsa – iš ūkių, kuriais gyvuliai yra maitinami organiškus pašaru ir pan.

Žinoma, tokio lygio restoranai, kiek įmanoma, viską stengiasi gaminti vietoje: nuo padažų iki vietoje kepamos duonos, purenamo sviesto ir kepamų kruasanų.

LA ESPERANZA.

Tai yra prabangiausias restoranas iš visų trijų šiame komplekse, o galbūt ir visoje Lietuvoje. Produktai į šio restorano patiekalus keliauja iš viso pasaulio ir tik pačios aukščiausios kokybės. Daugumą čia naudojamų produktų „IDW Esperanza Resort“ virtuvė gauna iš tiekėjų, kurie dirba su geriausiais „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintais restoranais visame pasaulyje. Pavyzdžiui, kobe jautieną – iš Japonijos, umami austres – iš Olandijos, šviežias šukutes – iš JAV, omarus – iš Prancūzijos ir pan. Iš vietinių daugiausiai yra perkama pieno produktų, uogų, grybų. Daržovės ir žalumynai į virtuvė keliauja iš nuosavo „IDW Esperanza Resort“ organiško daržo.

„La Esperanza“ siūlo Viduržemio jūros patiekalus su kūrybišku pateikimu. Čia rasi daugiau meno lėkštėje nei kitose dviejose šio komplekso restoranuose. Pagrindinis meniu šiame restorane keičiasi kas 8 mėnesius.

LA COSTA.

Kitas „IDW Esperanza Resort“ pasididžiavimas – restoranas „La Costa“. Jis yra įkurtas ant ežero ir siūlo kiek mažiau įmantrų meniu. Didžiąją dalį valgiaraščio čia sudaro ant „Josper“ kepsninės paruoštos jūros gėrybės, žuvys ir įvairiausios mėsos. Taip pat „La Costa“ meniu siūlo net 16 rūšių skirtingų tartarų.

Ši vieta kuria mažiau meno lėkštėje, taigi čia svečiai gali greičiau pavalgyti nei pagrindiniame restorane, todėl ši vieta puikiai tinka verslo susitikimams, šeimoms su vaikais ar neįpareigojančiam draugų pasisėdėjimui su vaizdu į ežerą ir aukščiausios klasės aptarnavimu.

Tiesa, „La Costa“ yra sezoninis restoranas ir veikia tik šiltuoju sezonu.

LA TERRAZA.

Trečiajame „IDW Esperanza Resort“ restoranas – „La Terraza“ – yra tiekiami pusryčiai. Pusryčių metu šis restoranas yra atviras ne tik viešbučio gyventojams, bet ir pusryčiautojams iš šalies.

Iš viso restorano virtuvė turi apie 70 skirtingų meniu, kurie yra naudojami skirtingoms privačioms šventėms (vestuvėms, krikštynoms, konferencijoms ir pan.). Taip pat atskirą valgiaraštį turi, pavyzdžiui, rusiška sauna – į pirtį galima užsisakyti specialiai prie alaus priderintų užkandžių.

Beje, kitas įdomus faktas – nei viename iš trijų restoranų nerasi nei vieno patiekalo su kiauliena. Tai „IDW Esperanza Resort“ šeimininkų sprendimas.

DARŽAS.

Šilto sezono dauguma restorane naudojamų daržovių, žalumynų ir uogų atkeliauja iš greta esančio „IDW Esperanza Resort“ daržo. Bevaikštant po „IDW Esperanza Resort“ teritoriją galima stebėti, kaip virtuvės darbuotojai priskina uogų, daržovių ir nešini kvapnių ekologinių gėrybių eina atgal į virtuvę.

VYNO KORTA.

„IDW Esperanza Resort“ yra įrengtas pasaulinės klasės vyno rūsys, kuriame galima rasti ypatingų egzempliorių vynų iš Prancūzijos, Italijos, Austrijos, Ispanijos, Izraelio, Čilės, Kalifornijos ir daugelio kitų šalių. Iš viso rūsyje daugiau nei 700 geriausių vintažinių vynų.

„La Esperanza“ restorane dirba vyno ekspertas, kuris pataria, kokį vyną su kuriuo patiekalu rinktis. Taip pat čia galima paragauti daugybės rūšių konjako. „IDW Esperanza Resort“ organizuoja tiek vyno, tiek konjako degustacijas. Jos gali vykti ir kartu su vakariene, ir atskirai pagal specialų užsakymą.

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ.

Šaltesniu sezonu dukart per mėnesį „La Esperanza“ restoranas organizuoja teminius vakarus su muzika ir maistu. Kurdamas tokių vakarienių valgiaraštį šefas Mickey atsispiria nuo to, kokia gyva muzika gros degustacinės vakarienės metu. Pavyzdžiui, jei tai argentinietiško tango vakaras, tai ir vakarienė bus ruošiami Argentinos tema, o derinamu gėrimu prie maisto taps vynas. Kartais vakarienės metu yra derinamas maistas su alumi, kitą kartą su šampanu. Visa tai įkvepia, kaip jau buvo minėta anksčiau, to vakaro muzika ir muzikantų istorijos.

Žinoma, „La Esperanza“ restorane yra ir nuolatinis degustacinės vakarienės meniu, kuriuo galima mėgautis visus metus. Vakarienės priklausomai nuo patiekalų skačiaus vyksta apie porą valandų. Tokia įvertinto šefo Mickey Bhoite sudaryta maisto patirties vakarienė iš 9 patiekalų asmeniui kainuoja 120 EUR, iš 6 – 100 EUR, iš 4 – 80 EUR.

ĮDOMU.

Šalia Trakų esantis „IDW Esperanza Resort“ prieš kelis metus aplenkė daugiau nei 118 000 Europos viešbučių ir vienintelis iš Rytų Europos pateko į Europos TOP 25, – geriausiųjų viešbučių sąrašą. Šį sąrašą kasmet sudaro didžiausias pasaulyje kelionių portalas „Trip Advisor“.