Nr. 5 Gastronomika

„Gastronomika” – virtuvės šefo, prestižinės kulinarijos mokyklos „Le Cordon Bleu“ auklėtinio, Liutauro Čepracko sukurta kulinarinė ir meno erdvė, kurią pats šeimininkas vadina kulinariniu loftu. Žinoma, jame viskas sukasi aplink maistą, tačiau tai vyksta pačiomis įvairiausiomis formomis. Taigi „Gastronomika“ – tai daugiau nei restoranas.

Ši unikali vieta, siekianti atskleisti ryšį tarp maisto ir kultūros, yra įsikūrusi Vilniaus Naujamiestyje, industrinių kiemų raizgalinėje, kur kiekvieną ketvirtadienį ir penktadienį (išskyrus vasarą) lankytojai kviečiami rezervuotis vietas degustacinėms vakarienėms.

Taip pat čia yra sukurta išskirtinė aplinka, kuri skatina įminti kulinarines paslaptis ir išmokti kaip kokybiškai atlikti elementarius ir subtilius dalykus maisto gamybos procese. Šefas Liutauras Čeprackas šioje kulinarijos studijoje pats veda įvairias kulinarijos kursų programas mėgėjams ir profesionalams.

Faktai

ŠefasLiutauras Čeprackas
Restorano vadovasLiutauras Čeprackas
Virtuvės tipasdegustacinė vakarienė (fine dinning)
Darbo laikasIV-V nuo 19:00 (vasarą nedirba)
AdresasT. Ševčenkos 16i, Vilnius
Veikia nuo2015 m.
Vienu metu čia telpa34 žmonės
Terasanėra
Pusryčiaipagal užsakymus
Dienos pietūspagal užsakymus
Šunimsnedraugiški

Išskirtinis patiekalas

DEGUSTACINĖ VAKARIENĖ.

„Gastronomika“ – pirmoji vieta Lietuvoje, atitinkanti visus „fine dining“ standartus. Ketvirtadieniais ir penktadieniais (išskyrus vasarą) degustacinės vakarienės metu lankytojai ragauja išskirtinių šefo Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų.

Degustacinės vakarienės metu yra patiekiami 6-7 patiekalai. Taip pat svečiai kviečiami mėgautis prie kiekvieno patiekalo priderintais vynais arba pasirinkti savo mėgstamą vyną patys.

Degustacinis meniu yra keičiamas maždaug kas 2-2,5 mėn. Kiekvienas degustacinis meniu yra unikalus Liutauro Čepracko autorinis darbas. Pavyzdžiui, paskutinis sezono meniu – „Įkvėptas Japonijos“. Jis atsirado po Liutauro kelionės po Japoniją.

„Gastronomikoje“ patiekalams yra naudojami tik išskirtinės kokybės ingredientai, kurie keliauja iš įvairių pasaulio šalių: Italijos, Prancūzijos, Vokietijos ir pan. Restorane vakarienės vyksta tik pagal išankstines rezervacijas - tai leidžia išlaikyti išskirtinę kokybę. Tokios gurmaniškos vakarienės kaina – nuo 65 EUR.

ĮDOMU.

„Gastronomika“ yra įkurta buvusios radijo detalių gamyklos patalpose. O norint surasti šią vietą, teks paklaidžioti, nes lauke nėra iškabos. Taip išvengiama bereikalingų prašalaičių.