RENAISSANCE

Lietuva su Mickey Bhoite susipažino prieš daugiau nei trejus metus, kai jis tapo pagrindiniu butikinio viešbučio „IDW Esperanza Resort“ restoranų šefu. Tačiau dabar pačiame Vilniaus Senamiestyje jis atidarė savo modernios itališkos virtuvės restoraną „Renaissance“.

Faktai

ŠefasMickey Bhoite
VadovasGražina Rimkutė
Virtuvės tipasitališka virtuvė
Darbo laikasII-V 16:00-22:00, VI 12:00-22:00
AdresasSubačiaus g. 3, Vilnius
Atidarymo metai2017 m.
Vienu metu čia telpa50 (viršuje), 50 (rūsyje)
Vidutinė karšto patiekalo kaina28 Eur (šalto – 18 Eur)
Terasanėra
Dienos pietūsšeštadieniais (nuo 12 val.)
Šunimsdraugiški mažiems

IDĖJA  

26-ius metus, kaip vyriausiasis šefas, Mickey keliavo po prabangiausius pasaulio viešbučių restoranus. Keli įspūdingi jo pasiekimai: būdamas tik 21-erių metų jis buvo 2000-ųjų Olimpinių  žaidynių oficialus Italijos delegacijos šefas, taip pat jam teko vadovauti virtuvei vienose prabangiose vestuvėse Indijoje, kuriose dalyvavo 6 000 svečių... Vėliau sekė Sidnėjus, Niujorkas, Tokijas, Delis, Las Vegasas ir t.t.  

Galiausiai Mickey pavargo nuo didmiesčių gyvenimo ir nusprendė, kad šefo darbas Lietuvoje – jam kaip atostogos. Taigi būtent čia jis ir atidarė savo premium klasės modernios itališkos virtuvės restoraną. O su tokia šefo patirtimi blogai būti tiesiog negali.

 

MENIU  

Mickey užaugo Italijoje: „Augau valgydamas raviolius, mocarelą, nors mano abu tėvai – indai. Tik sekmadieniais mama paruošdavo indišką maistą, nes jį gaminti sudėtinga ir ilgai užtrunka“. 

Tad nenuostabu, kad geriausiai jis moka varijuoti ir vartyti būtent tradicinius itališkus receptus. Tai Mickey ir daro „Renaissance“ restorane, kur meniu jis keičia kas pusmetį. O šefo komplimentus – kas savaitę, prisitaikydamas prie mikrosezono gėrybių ir pasiūlydamas kažką ypatingo tam kartui.  

Kaip pats šefas teigia, modernios itališkos virtuvės koncepcija jo atveju reiška naują formą, bet tradicinį itališką skonį. Taigi šio restorano meniu neapsieina be šviežios itališkos buratos, kuri lėkštėje atkeliauja kartu su degintu aštuonkoju, neapolietiškos pastos, rizoto su baby kalmariukais ir pan.  

Mickey nemėgsta minimalistinių patiekalų dekoravimo būdų, t.y. tipinių taškelių ir lašelių. Jam svarbiausia yra produkto kokybė. Todėl jis labai atsakingai renkasi tiekėjus ir šalis, iš kurių keliauja produkcija. Žinoma, daugiausiai jos vežama iš Italijos. Tame tarpe ir šviežia atvėsinta žuvis.  

Tiesa, vietinės produkcijos jis naudoja nedaug. Tarkime, geriausios kokybės mėsos jis gauna iš Japonijos, Australijos ir JAV: „Nesu 0 km raciono šalininkas. Ypatingai tokioje klimatinėje zonoje, kurioje yra Lietuva. Tokia filosofija suvaržo ir apriboja. O aš savo svečiams noriu tiekti geriausius viso pasaulio produktus“.

 

HITAI  

Pats Mickey labiausiai mėgsta gaminti rizotą ir pastą. Jis užaugo valgydamas šiuos patiekalus. Tačiau jo svečiai ypatingai įvertino šefo kurtą jūros gaidelio „Bisque“, amerikietiško anguso tartarą ir ypatingai paruoštą elnieną. Taip pat tarp restorano hitų yra žaliosios arbatos tea-ramissu ir Toskanos regiono keptų mažųjų žuvų rinkinys.

 

ŠEFAS 

Mickey Bhoite patirtis kalba pati už save. Vienas ryškiausių jo karjeros etapų buvo „Le Cirque“ restorano, kuris yra įsikūręs 3 kartus geriausiu Indijos viešbučiu išrinktame „The Leela Palace“, atidarymas. Taip pat Mickey vadovavo prestižiniam  „Le Cirque“ restoranui, kuris yra „Bellagio“viešbutyje Las Vegase.  

M. Bhoite yra pasaulinio lygio šefas dirbęs visame pasaulyje: nuo Japonijos iki Australijos, Amerikos ir Karibų, taip pat Europoje (Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir t.t.). Dabar jo antraisiais namais (po Italijos) tapo Lietuva.  

Kita jo gyvenimo aistra – gyvūnai. Jis netgi turi nedidelį safarį savo namuose, Italijoje. Ten jis augina įvairias nuodingas gyvates, nykštukines marmozetes, kalbančias papūgas ir t.t. Anksčiau ten augo ir liūtas, ir tigras. Šiuo ūkiu, kol Mickey dirba Lietuvoje, rūpinasi jo šeima.  

Dėka savo didelės patirties dirbant skirtinguose pasaulio kampeliuose Mickey laisvai kalba 6 kalbomis ir dar keliomis gali susikalbėti profesiniais klausimais. Jo kita aistra – motociklai. Jais jis apkeliavo daugybę pasaulio šalių ir netgi pakilo į Nepalą ir Tibetą.

 

ERDVĖ  

„Renaissance“ įsikūrė Vilniaus Senamiestyje, XVI a. menančiose erdvėse. Čia kadaise buvo vienas pirmųjų Lietuvos restoranų „Ida Basar“, kur daugiau nei 20 m. ypatingomis progomis rinkdavosi miesto elitas, politikai, signatarai.  

Kartu su Mickey šios erdvės išgyvena dar vieną savo renesansą. Tiesa, erdvės nuotaika čia nepakito: „Norėjosi išlaikyti patalpų autentiką“. Tačiau nuo savęs Mickey pridėjo daugiau Viduržemio pajūriui būdingų spalvų – mėlynos, baltos ir šiek tiek auksinės.

   

ĮDOMUS FAKTAS

Šio restorano indai yra specialiai pagaminti pagal Mickey užsakymą ir kiekvienas meniu esantis patiekalas čia yra patiekamas vis kitokioje lėkštėje.

 

KITAS ĮDOMUS FAKTAS

„Renaissance“ turi kolekcinių prancūziškų konjakų. Taip pat įspūdingą vynų kortą, kurią papildo šefo mylimiausio gėrimo – šampano – sąrašas.    

Vaizdai