OPTIMISTAI

Nauji dėmesio verti restoranai – džiugina, o jeigu duris jie atveria už Vilniaus – dar smalsiau. Taigi šįkart radare – kiek daugiau nei pusmetį veikiantys Kauno „Optimistai“.

Faktai

ŠefasMindaugas Mizaras
VadovasAgnė Dubosė
Virtuvės tipasmoderni europietiška virtuvė
Darbo laikasIV-VI (11:00-23:00), VII (11:00-18:00), I-III (11:00-15:00)
AdresasVytauto pr. 32, Kaunas
Atidarymo metai2017 m.
Vienu metu čia telpa80 sėdimos vietos
Vidutinė karšto patiekalo kainakaršto – 13 Eur (šalto – 7 Eur)
Terasayra
Pusryčiaiyra (sekmadienį 11:00-16:00)
Dienos pietūsdarbo dienomis (11:00-15:00)
Šunimsnedraugiški

IDĖJA  

Tai yra nuoširdaus ir paprasto maisto restoranas, kurio tikslas – skaniai pamaitinti miestiečius, o ne bandyti nustebinti skonio gurmanus. Restorano virtuvė yra moderni europietiška, kurios vienas iš pagrindinių akcentų – grilio patiekalai.  

Kaip restorano vadovė Agnė Dubosė sako, „Optimistus“ po truputį atranda tie, kuriems svarbu, ką jie valgo, ir kurie nori įdomesnio, kokybiško maisto.  

Restorano valgiaraštis yra nedidelis, bet įvairiapusis. Tarp „Optimistų“ hitų yra jautienos nugarinė, jautienos tartaras, šefo midijos su kaparėliais ir grietinėlės padažu bei lašišos tataki, kurį šefas bandė iš meniu išimti. Tačiau, pasirodo, nors ir juokais, bet valgiaraštis be lašišos Kaune yra ne iki galo išpildytas.  

Beje, valgiaraščio geriausius nuolat papildo nauji patiekalai pagal mikrosezoną už lango. Viena iš restorano komandos svajonių – turėti daugiau lietuviškų ingredientų. Tačiau, kaip Agnė sako, ne visada pavyksta gauti to, ko reikia ir tiek, kiek reikia, taigi tenka bendradarbiauti ir su užsienio tiekėjais.

   

DIENOS PIETŪS  

Vakarinis meniu yra tiekiamas nuo ketvirtadienio iki sekmadienio. Kitomis dienomis „Optimistai“ dirba tik verslo pietų metu. Tai nenuostabu, turint omeny, kad restoranas yra įsikūręs pačiame Kauno centre, netoli Kauno autobusų stoties esančiame verslo centre, kur prasisuka gana dideli žmonių srautai. Verslo pietų meniu čia yra paprastas, kuriame visada galima rinktis tarp kelių karštų patiekalų, dienos sriubos, salotų ir deserto.

 

ŠEFAS  

Santūrusis Mindaugas Mizaras virtuvės šefo pašaukimą atrado visai atsitiktinai, t.y. dirbdamas Anglijoje. Ieškodamas eilinio darbelio, jis papuolė į virtuvę. Žinoma, kaip ir daugelio šefų karjera, taip ir Mindaugo, prasidėjo nuo indų plovėjo pozicijos.  

Tiesa, tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Padirbęs virtuvėje M. Mizaras bandė bėgti į kitą sferą, bet netrukus vis tiek grįžo ir kelis metus intensyviai dirbo Šekspyro gimtinėje – Stradforde prie Eivono – esančių viešbučių restoranuose.  

Grįžęs į Lietuvą jis jau padirbėjo Kauno „Dia“ ir „Monte Pacis“ restoranų virtuvėse. Vėliau metams persikraustė į Vilnių, kur kaip vyr. šefas buvo pakviestas į sostinės Naujamiesčio restoraną „Element“. Dabar ir vėl optimistiškai nusteikęs grįžo į savo gimtąjį Kauną.  

Dirbdamas savo darbą, Mindaugas pirmiausia stengiasi, kad būtų skanu ir jam nėra taip svarbu išsiskirti. Žinoma, kaip ir kiekvienas tobulėjantis šefas, taip ir M. Mizaras mėgsta nustebinti savo svečius, tačiau pretenzijos jo kuriamam maiste nerasite.

 

INTERJERAS  

Sunku nepastebėti „Optimistų“ interjero, kuris, beje, ir padiktavo restorano pavadinimą. Atsiradus ryškiam ir spalvingam interjerui su magnolijos medžiu viduryje salės, atsirado ir polėkis, kurį savyje talpina ne tik restorano pavadinimas, bet ir meniu.  

Pasak restorano vadovės A. Dubosės, Lietuvoje ir taip per daug vietų, kuriose vyrauja šaltas skandinaviškas stilius, todėl „Optimistuose“ dominuoja auksinė, balta, mėlyna ir vos rožinės.

 

ĮDOMUS FAKTAS

Nors pastatas, kuriame yra įsikūrę „Optimistai“, iš pažiūros neatrodo toks senas, tačiau jis egzistavo dar Sovietų Sąjungos laikais. Jame buvo didelė parduotuvė „Buitis“, o vėliau daugybę metų į lietuvišką virtuvę orientuotas „In Tilsit“ restoranas.

Vaizdai