KITCHEN & BAR AT COURTYARD

Vienas šiuolaikiškiausių visame tinkle „Courtyard By Marriott“ naujasis viešbutis „Courtyard Vilnius City Center“ Vilniuje išsiskiria ir savo restoranu. Jo a la carte sukūrė „30 geriausių restoranų“ projekte jau pernai linksniuotas šefas Jevgenijus Volkovas.

Faktai

ŠefasJevgenijus Volkovas
VadovasJūratė Puodžiukynienė
Virtuvės tipasŠiaurės Europos virtuvė iš lietuviškų produktų
Darbo laikasI-VII (11:00-22:00)
AdresasRinktinės g. 3, Vilnius
Atidarymo metai2018 m.
Vienu metu čia telpa78 sėdimos vietos (terasoje – 42 vietos)
Vidutinė karšto patiekalo kaina19 Eur (šalto – 11 Eur)
Terasayra
Pusryčiaiyra (I-VII 7:00-10:00)
Dienos pietūsyra
Šunimsnedraugiški

IDĖJA  

Jevgenijus palikęs pernai metais į geriausiųjų trisdešimtuką patekusį „Apvalaus stalo klubą“ Trakuose, iškart ėmėsi naujo iššūkio – nuo nulio sukurti restoraną, jo charakterį ir skonį naujajame ir kol kas vieninteliame viešbutyje „Courtyard Vilnius City Center“ Baltijos šalyse.  

Ir nors turėjo tam tikrų reikalavimų, kurie yra, be abejonės, neišvengiami funkcionuojant daugiau nei 6000 viešbučių turinčiame tinkle, Jevgenijus gavo ir gana daug laisvės: „Iš manęs buvo reikalaujama tik, kad meniu būtų kuriamas daugiausia iš vietinių ingredientų ir kad būtų sezoniškas. Visa kita – dėliojau pats“, – pasakoja šefas.  

Iš daugiau klasikinės virtuvės tradicijas paisančio „Apvalaus stalo klubo“ į visiškai urbanistinį ir modernios virtuvės restoraną „Kitchen & Bar at Courtyard“ perėjęs J. Volkovas čia sukūrė Šiaurės Europos skonių įkvėptą valgiaraštį, susidedantį iš daugiausia lietuviškų produktų.

 

MENIU  

Kol kas „Kitchen & Bar at Courtyard“ restorano meniu yra gana nedidelis. Tačiau nuolat papildomas mikrosezoninėmis gėrybėmis: „Tai leidžia neužsisėdėti saugioje zonoje ir visuomet reaguoti į aplinką.“  

Vis dėlto jau yra tam tikri patiekalai, kurie, pasak šefo, turėtų išlikti ir rudenį, kai keisis ir plėsis visas a la carte. Tarp stabiliai jau dabar populiariausių patiekalų yra Jeruzalės artišokų sriuba, ėriuko šonkauliukai, keptas jūros ešerys. „Taip pat turime ir mėsainį – juk tai yra amerikiečių tinklo viešbutis, tad šis patiekalas yra privalomas. Tačiau vėlgi – jautiena jame yra iš Lietuvos ekoūkių.“  

Jevgenijaus noras pačiam kuo daugiau prisiliesti prie produktų išliko iš šioje vietoje. Jis pats mielai prieš darbą nuvažiuoja į mišką, kad parinktų šviežių gėrybių: „Dabar yra vasaros pradžia ir pats gerumas, kai galima išlėkti į gamtą, pasirinkti kiškio kopūstų ir kitų laukinių žolių. Man tai yra svarbu ir labai artima“, – sako šefas.  

Kaip jau minėta, dabartiniame „Kitchen & Bar at Courtyard“ restorano meniu patiekalai susideda daugiausiai iš produktų užaugintų Lietuvoje: „Toks noras atėjo iš valdytojų, tačiau ir man kur kas smagiau dirbti su lietuviška mėsa, paukštiena, daržovėmis bei žuvimi.“ Iš užsienio atsivežtų pagrindinių ingredientų čia yra vos keletas: krevetės, jūros ešerys ir dar keli.  

Restorano kainodara yra protinga: „Nesiorientuojame į patį mokiausią klientą. Stengėmės sudaryti tokį meniu, kuris atitiktų ir vidutines pajamas gaunančio žmogaus galimybes.“  

Beje, kadangi tai yra amerikiečių tinklas, Jevgenijui teko išklausyti ir visą kursą apie alergenus. Tame krašte tai yra labai svarbi tema, todėl ir „Kitchen & Bar at Courtyard“ patiekalai yra ruošiami labai kruopščiai, atsižvelgiant į visus alergenus. Tereikia prieš užsakant patiekalus apie savo netolerancijas įspėti aptarnaujantį personalą.

 

ŠEFAS IR PERSONALAS  

15 metų virtuvėse besisukantis Jevgenijus Volkovas yra Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos tarybos narys. Taip pat jis aktyviai dalyvauja nacionalinės šefų rinktinės veikloje.  

2016 m. J. Volkovas buvo išrinktas geriausiu virėju Lietuvoje. Tais pačiais metais jis buvo apdovanotas už geriausią desertą ir pradėjo darbuotis „Apvalaus stalo klube“, kuris pernai užėmė 30 vietą šalies geriausiųjų restoranų reitinge. Po metų Jevgenijus buvo pakviestas į  „Kitchen & Bar at Courtyard“. Čia jis pirmą kartą savo karjeroje formavo restorano veidą „nuo nulio“.  

J. Volkovas labai skiriasi nuo paprastai temperamentingų šefų. Jo virtuvėje vyrauja ramybė ir įsiklausymas. Galbūt dėl to jis greitai atranda ryšį su komandos nariais. Dabartinė šefo komanda jauna ir veržli. Dauguma jų – patyrę profesionalai tiek viešbučių restoranų veikloje, tiek dirbant su užsienio klientais svetur.

 

DIENOS PIETŪS  

Dienos pietums yra sukurtas dviejų savaičių valgiaraštis, t.y. kiekvienai darbo dienai skirtingas meniu. Iš viso yra 14 jo variantų. „Gudrus pasirinkimas“ (sriuba/salotos ir pagrindinis patiekalas) – 10 Eur.

 

PUSRYČIAI  

„Courtyard By Marriott“ turi savo standartinius pusryčius, kurie yra vienodi visame pasaulyje. Taigi ir Vilniaus padalinyje svečiai gauna tai, ko tikisi. O kas dar nežino, kokie yra tie bufeto principo pusryčiai – gali jų paragauti net nebūtinai apsistodamas viešbutyje. Tokių pusryčių kaina yra 14 Eur.

 

PRIEŠISTORĖ  

Įdomu yra tai, kad amerikiečių tinklo restorane daugiausia yra naudojami ne tik lietuviški produktai, bet ir interjero detalės atkeliavo daugiausia iš Lietuvos gamintojų rankų – nuo šviestuvų iki stalų.  

O ir „Kitchen & Bar at Courtyard“ aptarnaujančio personalo uniformą kūrė vietiniai dizaineriai – Robert Kalinkin mados namai kartu su aprangos profesionalams gamintojais „Jokado“.  

Urbanistiniame moderniame pastate įsikūrusio restorano jaukumą kuria gyvos gėlės, išdėliotos kulinarinės knygos, medžio detalės, rusenantis židinys. Taip pat dar laukiama paveikslų, kurie užpildys sienas. Nesunku pastebėti, kad restorano interjere dominuoja žemės spalvos ir varis.

 

ĮDOMUS FAKTAS  

Šefas dėvi vardinę Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės uniformą: „Neseniai ją gavau, man ji labai patinka, todėl leidžiu sau išsiskirti iš kolektyvo vilkėdamas šią uniformą,“ – šypsosi Jevgenijus.

Vaizdai